Un alt pușcăriaș, care înșela clujenii, prins de polițiști. A ”țepuit” maimulți clujeni cu 12.000 lei


Poliţiştii clujeni au depistat un al treilea deţinut din Penitenciarul Botoşani care este suspectatcă ar fi contribuit la înşelarea mai multor persoane prin metoda „Accidentul”.

Acesta ar fi sprijinit în comiterea acestor gen de fapte alţi doi bărbaţi, a căror celule, din acelaşi penitenciar, au fost percheziţionate de poliţiştii clujeni la începutul lunii iulie.

La data de 28 iulie, poliţiştii au extins urmărirea penală pentru complicitate la comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, în forma tentativei, faptă prevăzută de Codul penal, faţă de un bărbat de 23 de ani, din judeţul Iaşi, deţinut în Penitenciarul Botoşani. â

Acesta ar fi găsit persoane dispuse să ridice sumele de bani remise de persoanele vătămate de la unităţi de transfer bancar. Victimelor li se solicitau bani de către un deţinut de 31 de ani, după ce le erau expuse diverse accidente rutiere în care se susţinea că ar fi implicaţi membrii ai familiilor lor.

În data de 3 iulie poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului Botoşani, cu sprijinul angajaţilor acestei unităţi, pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”.

În urma percheziţiilor efectuate în penitenciar, au fost identificate trei telefoane mobile asupra cărora planează suspiciunea legală că au fost utilizate în vederea obţinerii foloaselor materiale injuste.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 12.000 de lei.

Comentarii Facebook