Marti 6 Decembrie

Un alpinist amator a murit in Cheile Turzii. Tanarul s-a prabusit de la 80 de metri


Un alpinist amator a murit sambata in Cheile Turzii, dupa ce s-a prabusit de la inaltimea de 80 de metri, in timp ce incerca sa escaladeze un parapet.

Potrivit politistilor, victima, M. Cosmin, de 24 de ani, era insotita de un prieten, P. Sorin, iar cei doi s-au abatut de la poteca trasata de salvamontisti, Cararea Botanistilor. Ei au ignorat semnele care ii avertizau ca zona este periculoasa si ca escaladarea era interzisa. Accidentul a avut loc sambata in jurul orei 16.00.

Tanarul, in varsta de 24 de ani, care s-a prabusit in gol nu a mai putut fi salvat, iar echipajele de interventie au constatat decesul. Barbatul care a murit era incaltat cu adidasi, iar incaltamintea nu l-a ajutat sa isi pastreze aderenta pe stanca uda.

In 4 septembrie, in Cheile Turzii, s-a mai consumat o tragedie. Salvamontistul Ilie Humita, in varsta de 23 de ani, s-a prabusit in gol de la 15 metru, dupa ce nu s-a asigurat corespounzator in timpul ascensiunii. Tanarul inspecta traseele de alpinism pentru memorialul Misi Salma din 17-18 septembrie.

 

Comentarii Facebook