Un afacerist clujean, acuzat de DNA de fraudă în valoare de 3 milioane de euro

Un om de afaceri din Cluj a fost acuzat de către procurorii DNA de că ar fi înșelat po firmă din germania cu aproximativ 3 milioane de euro.

Omul de afaceri Sebastian Popa, administrator al mai multor dirme din CLuj, printre care și Prostein Srl, este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în cursul anului 2009, la înfiinţarea S.C. Prostein S.R.L. Cluj (societate româno-germană de exploatare a pietrei pentru construcţii) şi ulterior, pe parcursul funcţionării societăţii, inculpatul Popa Sebastian a indus şi menţinut în eroare firma parteneră din Germania, SHB Scotterwerke Hohenlohe Bauland GMBH & Co KG, care a acordat un împrumut de 2.770.000 euro, nerecuperat până în acest moment.

Potrivit procurorilor DNA, Popa a promis , în mod mincinos, că va echivala finanţarea făcută de partenerul german de asociere cu terenuri în suprafaţă de 17 hectare situate in comuna Almaşu Mare jud. Alba, pe care le-ar fi achiziţionat anterior, prin act autentic, în schimbul sumei totale de 1.835.000 euro. Pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei germane să acorde finanţarea de 2.770.000 euro, inculpatul i-a prezentat partenerului german de asociere, prin e-mail, trei contracte scanate contrafăcute, ce atestau nereal că este proprietarul terenurilor respective.

Dosarul a fost înaintat spre judecată la Tribunalul Cluj.

Comentarii Facebook