Miercuri 8 Februarie

UMF Cluj produce dezinfectant și îl donează - FOTO


UMF ”Iuliu Hațieganu” își anunță contribuția la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate resursele în beneficiul sănătăţii publice.

Colegii din cadrul Facultății de Farmacie prepară la nivelul laboratoarelor proprii soluții dezinfectante. Acestea sunt puse la dispoziția personalului medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus.

Activitatea continuă și am fi bucuroși dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluțiilor”, precizează reprezentanții UMF.

UMF Cluj s-a implicat deja în lupta împotriva COVID 19 și a organizar centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări.

Centrul de conferințe Socrates (hotel UMF) va putea fi folosit pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu Covid-19, iar City Central Hotel, de pe strada Victor Babel, va fi pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență.

De asemenea, studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj, din anii terminali, sunt chemați să ajute la completarea liniilor de gardă din spitale.

Începând din 17 martie 2020, Conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe. Voluntarii trebuie să fie cel puțin în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea Asistență medicală generală. În același timp, Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a spus rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu.

Comentarii Facebook