Ultrașii de la U Cluj susțin că ei au fost atacați de maghiari la turneul amical de la Cluj

 

Peluza Şepcile Roşii susține, într-un comunicat, că suporterii U Cluj, care s-au dus să discute pașnic cu maghiarii la turneul de la Cluj, au fost agresați.

 

În urma mediatizării evenimentului regretabil petrecut în data de 9 Septembrie 2017, relatat trunchiat, eronat, tendenţios şi lipsit de imparţialitate într-o publicaţie locală, poziţia oficială a Peluzei Şepcile Roşii a întârziat să apară tocmai pentru a nu escalada situaţia generată şi a crea tensiuni pe care nimeni nu le doreşte.

 

Totuşi, relatarea unilaterală a evenimentului, cât şi amploarea care i s-a dat în mod artificial, inclusiv încercările de politizare, ne-au determinat să avem o poziţie publică legată de aceste aspecte.

 

Este esenţial ca opinia publică să cunoască faptul că membrii Peluzei Şepcile Roşii prezenţi la faţa locului au încercat un dialog cu membrii galeriilor echipelor de fotbal din Ungaria, participante la un turneu de fotbal organizat de KVSC, fără să aibă intenţia ca acest dialog să degenereze în acte violente. Acest lucru s-a întamplat, din păcate, însă a fost provocat de către organizatorii turneului, sustinuţi de ceilalti participanţi. Mai mult, membrii Peluzei noastre nu au avut asupra lor nici un fel de obiect contondent sau arme albe, aşa cum eronat au relatat reprezentanţi ai presei.

 

O dovedesc chiar imaginile făcute deja publice!

 

De fapt, cei care au fost răniţi, unii chiar grav, în urma incidentului sunt tocmai membrii Peluzei Şepcile Roşii, loviţi cu bestialitate cu lemne rupte din gard, dale de beton, grilaje metalice şi alte obiecte contondente.

 

Instituţiile statului sunt singurele în măsură să analizeze şi să clarifice situaţia!

 

E important ca, în contextul socio-politic actual, să ne ferim de orice tentative de manipulare a opiniei publice. Facem un apel la calm, corectitudine şi imparţialitate.

 

Haide U!”.

Comentarii Facebook