Ultima oră! Eleva din Cluj care s-a înecat la școală cu un jeleu, este internată la ATI. Fetița este în comă profundă


Adolescenta de 14 ani, care s-a înecat la școală cu un jeleu, a ajuns miercuri la UPU Cluj, în stare gravă. Medicii spun că adolescenta este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale.

Amintim că echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu a fost solicitat în cursul zilei de astăzi pentru a interveni în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.

În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale.

Eleva este internată la ATI, în stare critică

Fetița este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale. Este internată pe secția de Terapie Intensivă a spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii Cluj-Napoca, Dr. Daniela Dreghiciu.

După ce semnalele vitale au revenit, fata a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla spune că jeleul s-a blocat la intrarea în trahee.

Practic s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase. Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen", a precizat dr. Corina Dumitru, potrivit Gherlainfo.ro.

Comentarii Facebook