UBB Cluj instruieste 700 de profesori de geografie prin programul "GeoSpace"


Facultatea de Geografie din cadrul UBB Cluj instruieste 700 de profesori printr-un program finantat de Uniunea Europeana. Cadrele didactice provin din 12 judete si predau in mediul preuniversitar.

Prograul se intinde pe durata a 36 de luni si este finantat cu 12,1 milioane de lei, prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

"Facultatea de Geografie a UBB a lansat proiectul 'GeoSpace: Centrul de Geomatica destinat pregatirii complementare a cadrelor didactice preuniversitare din domeniul Geografiei', cu o durata de implementare de 36 de luni si cu o asistenta financiara nerambursabila in valoare de 12,1 milioane de lei din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Grupul tinta sunt 720 de profesori cu specializarea geografie, din mediul urban si rural, din cele 12 judete ce compun regiunile de dezvoltare de Nord-Vest si de Centru", anunta reprezentantii UBB Cluj.

Cadrele didactice vor fi puse la curent cu noile module de programe de perfectionare si noi tehnici de invatare-predare folosind calculatorul.

"Proiectul prevede crearea unui Centru de pregatire la nivel multi-regional pentru cadrele didactice preuniversitare de geografie, in cadrul unei cunoscute institutii de invatamant superior si inscrierea a 720 de participanti. De asemenea, se urmareste dezvoltarea competentelor profesorilor de geografie pentru a utiliza instrumente de predare interactive a geografiei si geomaticii, utilizate la nivel european si promovate de UE si Agentia Spatiala Europeana, insa inexistente in prezent in invatamantul din Romania", au mai precizat reprezentantii UBB Cluj.

Comentarii Facebook