Miercuri 24 Aprilie

Tumoră de 18 kg, extirpată la Institutul de Transplant Renal din Cluj - VIDEO

 

Medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au extirpat, vineri, o tumoră abdominală gigant de 18 kilograme de la o femeie de 71 ani, din judeţul Alba.

 

Vom extirpa o tumoră abdominală gigant cu o greutate de 18 kg la o femeie de 71 de ani, care a descoperit întâmplător această tumoră. Tumora are, probabil, ca punct de plecare zona genitală şi cântăreşte un sfert din greutatea corporală a pacientei. Se întinde  de la inimă până la pelvis. E una dintre cele mai mari tumori pe care am întâlnit-o în viaţa mea, nu ştim dacă e benignă sau malignă şi nu ştiu dacă operaţia se va termina numai cu scoaterea tumorii sau presupune şi extirparea altor organe. Operaţia e complicată, pot apărea probleme la o asemenea operaţie”, a declarat Mihai Lucan, șeful IUTR Cluj.

 

Pacienta a fost adusă la spital de fiica ei, într-o stare precară. ”O vecină mai glumeaţă a întrebat-o dacă nu cumva e cumva gravidă. Nu se putea mișca și nici măcar să își lege șireturile”, a mai spus şeful ICUTR Cluj.

 

Maria Nistor a relatat că a început să aibă probleme din luna noiembrie 2012, când burta a început să îi crească și să simtă dureri.

 

De la Crăciun au început durerile şi am vorbit cu fiica mea şi am venit la medic şi mi s-a spus că trebuie să mă operez. Am emoţii legate de operaţie, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să mă fac bine”, a mai povestit femeia.

 

Operația durează circa 2 ore.

Comentarii Facebook