Miercuri 28 Iulie

Mihai Curt, polițistul de la Arme, arestat pe 29 de zile

 

Comisarul șef Mihai Curt, din cadrul Serviciului Arme al IPJ Cluj, a fost arestat pe 29 de zile de Curtea de Apel Cluj.

 

În cursul anului 2011, inculpatul Mihai Curt, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Cluj, a lăsat să creadă o persoană - denunțător în cauză - că are influență pe lângă organele de urmărire penală (procurori și ofițeri de poliție) și funcționari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj și că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceștia în vederea restituirii, către denunțător, a unui autoturism de teren și, ulterior, pentru omologarea și înmatricularea acestuia. În acest scop, ofițerul de poliție Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a cerut denunțătorului suma totală de 5.000 euro și 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunțător în perioada 2011-2012.

 

Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat și fusese ridicat de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal. 

 

Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a restituit denunțătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro”, au precizat procurorii DNA Cluj.

Comentarii Facebook