Ce locuri de muncă sunt disponibile până în martie 2013


Firmele locale din domeniul energetic şi cele din domeniul IT, vor face cele mai multe angajări în următoarele două luni.

Domeniul auto, unul dintre cele mai active în 2012, face un pas înaoi în ce priveşte locurile de muncă disponibile, procentajul firmelor de profil care fac recrutări în acest domeniu, coborând de la 63% la 44%, în primele 3 luni din acest an, potrivit realitatea.net.

Nici sectorul bancar nu stă bine deloc la acest capitol, după regresul vizibil de la începutul anului, astfel că, doar 42% dintre băncile din România mai fac angajări în primul trimestru din acest an. Potrivit unui studiu realizat în ianuarie, procentajul a coborât şi în acest domeniu, de la 58%.

În construcţie şi inginerie, situaţia este similară (de la 48% la 35%), la fel şi în producţie (coborâre de la 64% la 59%).

La începutul anului, cele mai multe anagajări vor face de către companiile din energie (79%), IT (77%), retail (64%) şi producţia bunurilor de larg consum (61%).

Pe lista companiilor cu planuri de recrutare în momentul de faţă se află Oracle, Microsoft, IBM, Endava, Orange, Vodafone, Dell (tehnologie şi IT), Mega Image, Kaufland, Profi, Auchan (retail), Emerson, Bosch, Continental (producţie).

Firme care fac angajări în primele 3 luni din 2013

Energie & Petrol şi gaze -79%

Tehnologie & IT -77%

Retail - 64%

FMCG (bunuri de larg consum) - 61%

Producţie - 59%

Industria farma - 50%

Industria auto - 44%

 

Comentarii Facebook