Truse educationale pentru copiii de gradinita din Cluj-Napoca, donate de o fundatie germana FOTO


Copiii de la gradinitele de stat din Cluj-Napoca au primit 63 de truse experimentale educationale din partea fundatiei de caritate Siemens Stiftung din Germania.

Valoarea donatiei este de 31.000 de euro, iar directorul Siemens SRL, Cristian Secosan, a declarat ca trusele Discovery Box pot fi folosite pentru a explica o serie de fenomenenaturale, dar si cum functioneaza anumite lucrurui.

"Fundatia de caritate Siemens Stiftung a donat un numar de 63 de truse experimentale educationale copiilor din toate gradinitele de stat din Cluj-Napoca. Rolul truselor este de a stimula curiozitatea copiilor cu 22 de experimente care explica fenomene din domeniile energiei, sanatatii si mediului inconjurator. Trusa Discovery Box contine becuri, motoare electrice, baterii, termometre, diagrame ale corpului uman sau cupe cu gauri pentru reconstructia in miniatura a instalatiilor de tratare a apei. Grupand diverse materiale si desfasurand experimente, copiilor le sunt dezvoltate si capacitatile motrice, abilitatile lingvistice si aptitudinile intelectuale", a spus Cristian Secosan.

O trusa Discovery Box costa 500 de euro, iar educatorii celor 63 de gradinite din Cluj-Naoca vor trebui sa urmeze un curs pentru a sticum sa le foloseasca.

Comentarii Facebook