Trupa Audienta Generala joaca o piesa de teatru la Cinema Marasti


Trupa Audienta Generala formata din elevii de la mai multe scoli din Cluj-napoca va pune in scena joi, 27 octombrie, de la ora 20.00 piesa de teatru "Revelionul cu scantei".

 

"Ma bucur sa va pot anunta ca incep sa vina catre Primarie propuneri de parteneriat care solicita sala de la Cinematograful Marasti, recent redata publicului, dupa reabilitare si modernizare. Primul spectacol, care va avea loc joi 27 octombrie, ora 20.00, este o comedie sustinuta de trupa de teatru "Audienta Generala"  formata din elevi din patru licee diferite, de la Lucian Blaga, Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu", Liceul Onisifor Ghibu si Nicolae Balcescu", a afirmat primarul Sorin Apostu.

Cei 10 elevi actori sunt coordonati de cunoscutul profesor de limba si literatura romana Adrian Muresan, care este si autorul senariului si regiei. Piesa se numeste "Revelion cu scantei sau Istoria comunismului povestita de Toma Caragiu" si este inspirata din textele cunoscutului actor.

Cinema Marasti a fost deschis in 1 octombrie, iar accesul la filme este gratuit, de luni pana vineri de la ora 16.00, iar sambata si duminica atat de la 11.00 cat si de la 16.00.

Dotarile cinematografului Marasti permit proiectii la cea mai inalta calitate tehnica atat standard, cat si 3D, precum si organizarea de spectacole de teatru. Foaierul Cinematografului poate fi utilizat ca spatiu de expozitie, iar zona de acces va permite pentru zilele calde de la anul, probabil cu ocazia celei de a doua editii a  Zilelor Clujului – spectacole neconventionale de arta contemporana. Conceptul de a muta spatiul de exprimare artistica in cartiere sta la baza unui nou curent in arta contemporana si a fost relevat de catre specialistii comisiei din cadrul Asociatiei Cluj-Napoca 2020 ca un element esential in strategia de inscriere in competitia europeana.

Piesa va fi jucata mai apoi in octombrie la Festivalul de Teatru de la Sebes si, in noiembrie, la Festivalul de Teatru Stage.

Comentarii Facebook