Duminica 7 August

Trotinetiştii din Cluj-Napoca, pericol public. Chelnerițele unui local sunt terorizate - VIDEO


Trotinetiştii din Cluj-Napoca sunt un pericol public, lucru demonstrat de patronul unui local din centrul orașului. Chelnerițele care servesc la terasă sunt puse în pericol de cei de pe trotinete, care circulă cu viteză pe trotuar. 

Postez 3 filmuleţe de la două incidente care s-au întâmplat astăzi şi ieri seara cu trotinetiştii care circulă nestingheriţi pe unul dintre cele mai aglomerate trotuare din Cluj (P-ţa Unirii), deşi, la nici 10 m distanţă, este un drum liber paralel cu trotuarul.

De fiecare dată am anunţat Poliţia. Frapant nu a fost faptul că cei de la Poliţie au considerat incidentele ca fiind bagatele - nimeni nu a fost grav rănit - ci unii cetăţeni din jur care au fost revoltaţi de reacţia mea, de faptul că am chemat Poliţia. Ei aşteaptă, ca mulţi alţii, să fie ceva victime, picioare rupte, capete sparte, poate chiar nişte morţi, pentru a remarca periculozitatea fenomenului.

La fel de grav mi se pare faptul că aceste incidente, la fel ca foarte multe altele văzute de mine doar pe acest trotuar, au fost provocate nu de adolescenţi inconştienţi, ci de tineri (20 - 40 ani) cu ceva pregătire şcolară şi universitară, cu pretenţia de a fi "cool" deoarece folosesc bicicleta şi trotineta, care se consideră ca făcând parte din pătura superioară a societăţii.

Nişte măsuri exemplare se impun, riscul de accidente grave fiind extrem de ridicat”, a relatat Mircea Buteanu, patronul Che Guevara.

Comentarii Facebook