Triplă infracțiune la Cluj. Un șofer a fost prins beat la volan, fără permis și conducând un autoturism furat


Poliţiştii clujeni au reţinut 24 de ore şi cercetează un bărbat din comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, după comiterea de infracţiuni la regimul rutier şi furt în scop de folosinţă.

La data de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin – Postul de Poliţie Sâncraiu s-au sesizat din oficiu, în urma unui eveniment rutier cu pagube materiale care a avut loc pe D.C 126, pe raza localităţii Sâncraiu, despre faptul că un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, a condus un autoturism deşi nu deţine permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, informează IPJ Cluj.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe parcursul verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul condus de bărbat a fost sustras de acesta în scop de folosinţă.

Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în urma prezentării acestuia în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi furt în scop de folosinţă, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.




Comentarii Facebook