Tribunalul Comercial Cluj are nevoie de aprod pentru curatenie in sali si procese mai rapide


Tribunalul Comercial Cluj are nevoie urgenta de un aproda care sa faca curat in salile de judecata si sa accelereze derularea justitiei

"Instanta specializata se confrunta inca de la infiintare si cu lipsa unui aprod care sa indeplineasca si atributiile de a efectua curatenia in cadrul instantei. Angajarea unui aprod, ale carui atributii sunt reglementate de prevederile art. 66 din Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti ar fi necesara intrucat printre obligatiile acestuia se numara si aceea de a efectua strigarea partilor in cadrul sedintelor de judecata, instanta specializata neavand la dispozitie o instalatie de sonorizare. Activitatea aprodului ar fi necesara si din perspectiva indeplinirii dispozitiilor date de presedintele completului de judecata si a unor atributii ce tin de activitatea care se desfasoara in cadrul compartimentului arhiva si registratura", se arata in bilantul Tribunalului Comercial Cluj pe 2011.

In acelasi document se mai precizeaza ca "angajarea unui aprod ar fi deosebit de utila deoarce in materie comerciala litigiile se solutioneaza cu celeritate si nu sunt putine situatiile in care se impun a fi luate masuri de urgenta care presupun citarea partilor din acelasi regim".

Tribunalul Comercial Cluj mai are nevoie de suplimentarea schemei de personal si cu un statistician, care ar putea indeplini si atributiile de bibliotecar, sarcini indeplinire acum de prim-gremierul instantei.

Comentarii Facebook