Trei turiști clujeni s-au rătăcit noaptea în munți, la Sălciua. A fost necesară intervenția salvamontiștilor


Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit, sâmbătă seara, pentru recuperarea unor turiști din zona montană de lângă Sălciua. Intervenția a fost necesară în urma unui apel la 112.

Salvatorii montani din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Alba au intervenit în zona comunei Salciua pentru a ajuta trei turiști din Turda, după cum notează alba24.ro.

Potrivit Salvamont Alba, turiștii nu erau echipați corespunzător pentru drumeții pe timp de noapte. Cele trei persoane au fost aduse în siguranță la baza muntelui. La acțiune au participat trei salvatori montani și doi voluntari.

Sâmbătă, în jurul orei 19.00, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Roșia Montană au fost solicitați să intervină în zona Poarta Zmeilor, Sălciua și Poiana Șipote pentru a recupera trei bărbați care s-au rătăcit. Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din județul Cluj, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoțit de încă două persoane, au nevoie de ajutor pentru a se putea întoarce de pe traseul montan pe care îl parcurgeau”, conform Jandarmeria Județului Alba.


Comentarii Facebook