Școlile private își suspendă marți activitatea față în față. Spre deosebire, însă de cele stat, acestea vor putea face on-line

UPDATE

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat astazi ca activitatea fizica va fi suspendata de maine si in scolile private, dar ca acestea nu pot fi oprite sa faca activitate on-line.

-------------------------------------------------------------------------

Stirea initiala

În urma nemulțumirilor cu privire la decizia vacanței de două săptămâni doar pentru elevii din școlile de stat, Guvernul se va reuni astăzi în ședință pentru a hotărî suspendarea cursurilor fizice și pentru școlile particulare. Astfel, elevii din școlile și grădinițele private pot merge astăzi la școală, însă de marți vor intra și ei în vacanță.

Am fost anunțați că mâine (luni, 25 octombrie - n.r.) la ora 11:00, are loc o discuție în format hibrid și va fi remediată această greșeală, astfel încât și școlile private să se bucure de același tratament cu celelalte școli. Va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei breșe și se va trimite imediat la Monitorul Oficial”, a declarat, duminică seară, ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, la Digi 24.

Vacanță și pentru elevii de la școlile private

A fost o eroare pur și simplu. Am participat la ședință. La acel articol 3, îmi aduc aminte că la un moment dat a fost o discuție cu ministrul de externe, pentru că sunt câteva școli străine din București și acolo trebuia să țină puțin legătura încât să nu apăra nemulțumiri. E vorba de acest articol. A ieșit limpede din guvern, numai că a existat o greșeală”, a declarat ministrul Finanțelor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat înainte Antena 3 că unitățile de învățământ private nu se vor închide de luni, însă elevii de la privat ar fi făcut cursuri online, nu fizic, cum s-a anunțat.

Conform art. 8.1 - ca să fim clari - din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online.

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat.

Conform articolului 81 din hotărârea CNSU, prezenţa fizică a fost deja suspendată. Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotărârea de Guvern, lucru care a creat confuzie.

Ministerul Educaței - o spun încă odată - reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe cu privire la instituirea şi respectarea acestor decizii, precum cea din articolul 8.1, care suspendă prezența fizică, în şcoli şi grădinițe private”, a spus ministrul, duminică, în exclusivitate la Antena 3.


Comentarii Facebook