Trei tâlhari periculoși prinși de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale Cluj-Napoca


Trei tâlhari periculoși au fost prinși de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale Cluj-Napoca, după ce au atacat doi bărbați într-o singură noapte și i-au bătut crunt.  

Cei trei indivizi, considerați deosebit de periculoși, au tâlhărit două persoane în noaptea de 5 spre 6 septembrie. Prima victimă a fost bătută pe Cetățuie, în jurul orei 1:45, în noaptea respectivă. Cei trei au acostat persoana vătămată și au furat un telefon mobil, cardul bancar și 20 de lei. Victima, D.R., un bărbat din Târgu Mureș, a fost bătută și forțată să spună și codul PIN de la cardul bancar. Bărbatul bătut a fost dus la spital, având nevoie de îngrijiri medicale cuprinse între 14 - 16 zile. 

Tâlharii au plecat după atac spre Piața Gării, unde au accesat cardul bancar, dar au găsit numai suma de 10 lei. 

Nemulțumiti de captură, cei trei s-au dus spre zona centrală și apoi spre strada Dorobanților, unde au depistat o altă victimă. I.I. a fost urmărit până în dreptul imobilului de la numărul 97, unde a fost atacat și i s-a luat telefonul mobil, neavând alte bunuri asupra lui. Acesta a fost bătut atât de tare, având nevoie de îngrijiri medicale cuprinse între 50 și 55 de zile. Anchetatorii spun că atacatorii au profitat de faptul că bărbatul atacat a stat în permanență cu nasul în telefonul mobil, fără a se uita puțin în jur și a observa că este urmărit. 

Pe baza informațiilor din teren, cei trei atacatori au fost identificați, dar a durat puțin până la reținerea acestora pentru a fi adunate probe puternice, care să ducă la arestarea lor. 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Cluj-Napoca cu sprijinul mascaților de la Serviciul de Acţiuni Speciale Cluj au intervenit în aceeași zi pentru a-i reține pe cei trei, fără a le lăsa timp să comunice în vreun fel.

În 18 septembrie, în jurul orei 08.45, a fost depistat, reţinut şi ulterior prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca un tânăr de 17 ani din municipiul Cluj-Napoca, bănuit a fi prezumtivul autor în comiterea a 2 infracţiuni de tâlhărie, fapte comise în noaptea de 5/6 septembrie a.c., în cartierele Mărăşti şi Gruia din Cluj-Napoca. Ulterior, judecătorul pentru drepturi şi libertăţi, în baza probatoriului administrat, a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 14.45, a fost depistat şi reţinut pentru 24 de ore, un alt tânăr, în vârstă de 18 ani din Cluj-Napoca. Acesta este bănuit că ar fi participat la rândul său la comiterea celor două infracţiuni de tâlhărie comise în noaptea de 5/6 septembrie a.c.

În jurul orei 16.15, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat şi reţinut pentru 24 de ore un alt bărbat în vârstă de 27 de ani din municipiul Cluj-Napoca. Acesta la rândul său este bănuit că alături de ceilaţi 2 bărbaţi ar fi participat la comiterea celor două infracţiuni de tâlhărie, din cartierele Gruia şi Mărăşti.

Unul dintre cei trei, P.A.R., 18 ani, a opus rezistență și a sărit la bătaie cu mascații în momentul în care a fost reținut, fiind rapid pus la punct. 

Doi dintre cei trei au antencedente penale, având la activ alte tâlhării și furturi. 

Unul dintre ei locuiește la Pata Rât, dar a mai locuit și pe strada Aurel Vlaicu. Ceilalți doi stau în zona centrală.

Se pare că unul dintre cei trei mai este suspect într-un alt dosar de tâlhărie cu violență.

Comentarii Facebook