Trei redactori de la Revista Tribuna, dați afară de directorul Mircea Arman

 

Directorul revistei ”Tribuna”, Mircea Arman, a dat afară trei redactori: Claudiu Groza, Pavel Azap și Ştefan Manasia.

 

Revista va lucra cu un redactor și un corector angajați și cu un grup de colaboratori.

 

Eu cred că sunt în deplină legalitate cu această decizie. Contractul de muncă al celor trei redactori ai revistei a încetat în virtutea legii, au 20 de zile preaviz, şi vor putea să se prezinte la concurs pe care îl vom organiza. Nu am făcut altceva decât să pun în aplicare o hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj din anul 2010, care nu a fost niciodată aplicată, legată de organigrama revistei. Dacă nu aş fi aplicat hotărârea, puteam fi acuzat de abuz în serviciu. Erau patru redactori angajaţi, şi un corector, rămânem cu un redactor şi corectorul. Sunt suficienţi ca să scoatem revista”, a spus Mircea Arman, directorul revistei Tribuna.

 

Unul dintre redactorii disponibilizați, Claudiu Groza, a spus că va da în judecată conducerea revistei. Este o ilegalitate şi voi contesta decizia de disponibilizare în instanţă. Este vorba de o avansare în funcţie, din redactor 2 în redactor 1, nu de altă interpretare a organigramei”, a declarat Claudiu Groza.

 

Scandalul de la revista Tribuna a fost adus în discuție și la deschiderea TIFF 2013, când pe ecranul din Piața Unirii a fost proectat mesajul ”TIFF îi susține pe jurnaliștii de la Revista Tribuna!”.

Comentarii Facebook