VIDEO -Trei persoane retinute de procurorii DIICOT Cluj, in cazul retelei nationale care insela firmele de leasing. Doua au fost arestare pe 29 de zile

Procurorii DIICOT au retinut ieri trei persoane suspectate ca fac parte din gruparea care a inselat firmele de asigurari cu 700.000 de euro.

 

UPDATE: Doua dintre persoanele retinute pe 24 de ore au primit mandat de arestare pe 29 de zile zile. Este vorba de Cosmin Cordea si Daniel Traian Salajan care sunt acuzati de inselarea mai multor firme de leasing. Barbatii preluau masini de lux in leasing si le vindeau mai departe cu acte false in Occident.

 

Procurorii DIICOT Cluj au declarat ca fata de cea de-a treia persoana nu au fost ceruta masura arestari pe 29 de zile.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Procurorul sef DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, a declarat ca au fost audiate mai multe persoane, dar retinute numai 3, care urmeaza sa fie prezentate in fata instantei cu propunere de arestare pe 29 de zile.

Capul gruparii din care faceau parte cei trei clujeni este Ion Gorun, din Ramnicu Valcea, care cu ajutorul mai multor persoane din tara prelua in leasing masini de lux, iar mai apoi le vindea in strainatate.

 

Reteaua functiona dupa un plan foarte bine pus la punct. Colaboratorii lui Ion Gorun preluau firme fara datorii la bugetul de stat, din domeniul constructiilor si le treceau pe numele unor persoane fara domiciliu si foarte sarace. Autoturismele de lux erau cumparate de aceste firme si erau vandute in strainatate cu aste false.

 

Procurorii DIICOT au efectuat marti 47 de perchezitii la nivel national si au retinut zeci de persoane in caest dosar de inselaciune. Paguba totala produsa firmelor de leasing este de 700.000 de euro.

Comentarii Facebook