Trei licee din Cluj s-au clasat în TOP 5 licee din țară cu rata de promovare 100% la BAC, în funcție de media generală!


Trei licee din Cluj s-au clasat în topul primelor 5 licee din țară după medie, compus exclusiv din instituții de învățământ care au avut o rată de promovare la BAC de 100% în acest an. Vorbim despre Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”. 

Toți candidații din 27 de licee din țară au promovat examenul național de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor bacplus.ro. Menționăm că în această listă au fost luate în considerare doar unitățile de învățământ care au avut peste 30 de candidați, notează edupedu.ro

Iată explicația indicatorilor din tabelul de mai jos, potrivit sursei menționate anterior:

  • Medie: Media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv. Elevii neprezentați sau eliminați din examen nu sunt luați în considerare.
  • Procent de reușită: Procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară, adică 5 per disciplină, respectiv 6 în total. Acest procent este raportat la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.
  • Numărul de candidați: Numărul candidaților care au susținut proba la materia respectivă, sau numărul total de candidați.

În județul Cluj au avut rată de promovare de 100% următoarele instituții: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și Liceul Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca.

În primele 5 clasate, potrivit topului realizat cu cele 27 de licee care au avut rata de promovare 100% la BAC, s-au clasat trei licee din Cluj: Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

p1.jpegp2.jpegp3.jpegp4.jpegp5.jpeg

Comentarii Facebook