Urmează falimentul delivery în Cluj? Tinerii au sesizat că e tot mai scump să comanzi: ”3 pizza sunt 120 de lei, fără transport”


Tinerii corporatiști din Cluj-Napoca au ajutat la explozia afacerilor de delivery, care treptat au ajuns să perceapă tot felul de taxe, iar prețul comenzilor s-a majorat pe măsură.

Cât câștigă un livrator în Cluj-Napoca

Un curier a realizat un vlog cu o zi de lucru. La final, după 9 ore, de la 11.00 la ora 21.00, acesta a făcut 21 de curse (13 lei pe cursă), iar venitul obținut a fost de 274,44 de lei, plus 20 de lei bacșiș. Curierul a parcurs 90 de km și a consumat 2,7 litri de benzină, folosind un scuter pentru livrări.

Într-o lună de 20 de zile de muncă, consumul de carburant la scuter ar fi de 54 de litri (430 de lei), iar venitul, fără weekend -uri de 5.400 de lei (5000 de lei după plata carburantului). 

Dacă am calcula suma obținută după 30 de zile de muncă, atunci un curier ajunge să câștige 8.100 de lei (7.500 de lei după plata combustibilului).

Dacă ținem cont că activitatea poate fi prestată de oricine, salariul este extraordinar. 8.000 de lei pe lună, la Cluj-Napoca,  este un salariu foarte bun. Vezi AICI video cu relatarea curierului. 

Trei pizza au ajuns să coste 120, la care se mai adaugă și transportul și alte taxe

În ultimele luni am observat ca mancarea de la delivery (cel putin din Cluj) începe să lase de dorit. Creșteri de prețuri nejustificate, calitate indoielnica, timp de așteptare uneori și de două ore. Am început să comand din pandemie, dar acum nu mai merită. Este doar in capul meu sau s-au stricat rău lucrurile în orașul asta??”, a întrebat un tânăr pe un grup de Reddit.

Complet de acord. De banii de pizza pt 3 persoane, pot sa gatesc steak de la Moldovan (maturat 21 de zile) tot pentru 3 persoane. Iese mult mai bun, nu durează mult si nu e chiar asa loterie cu ce vine in cutie”.

De banii de pizza pentru 3 persoane, pot sa gatesc steak de la Moldovan (maturat 21 de zile) tot pentru 3 persoane. Iese mult mai bun, nu durează mult și nu e chiar asa loterie cu ce vine în cutie.

Ai fi surprins. Legat de pret, nu exagerez. 120 ron fără transport is 3 pizza.

145 ron kilogramul de steak, dar nu putem manca chiar un kilogram. De obicei cumparam la o masa de 80 Ron. Dacă mai adaugi garnitura și alte ingrediente ajungi probabil în range-ul de 120 ron. However in prețul asta e steak, gătit în condițiile pe care eu mi le pregatesc + garnitura îmi place sa cred ca o aleg de calitate mai buna decat ce-mi vine de la delivery”, a completat cineva.

Eu am comandat foarte puțin în 2023. O pizza costa 40 de lei ... materia prima este cât, 5 lei max per pizza? E ridicol”, a mai comentat cineva.

Se pare că totuși materia primă s-a scumpit. ”5 lei era prin 2010, acum e 10-15, dacă nu mai mult :)) și din restul de 25 lei, până la 40 trebuie să plătească angajați, chirie, consumabile, benzina, taxe... E mai complex calculul”.

Nedumerirea mea e de ce au sărit așa de mult oamenii pe aplicațiile de delivery, să plătească preț +30%, +taxa de livrare 5-10 lei, când majoritatea restaurantelor au livrare proprie, la preț mai mic și fără taxe. Așa de mult le place să vadă pe gps unde e comanda?”, a mai întrebat cineva

Initial am scazut la 1 comanda / saptamana. Pe urma am scazut la 1 comanda / 2 saptamani.

Acum aparent suntem la 1 comanda / luna. Eu zic ca sunt pe drumul cel bun. Am avut socul asta după pandemie, cand am început sa merg la restaurant și-am văzut diferența la porții, deși au același gramaj.

Dacă chiar vreau sa nu fac mancare, prefer sa ies la restaurant și aia e. Mananc mancare buna, calda, bine făcută.

M-am saturat sa primesc doar k..turi, sa nu se respecte ce cer in comanda, sa vina in timp mare, sa vina mancarea rasturnata si asa mai departe”.

Comentarii Facebook