Trei clujeni reținuți într-o afacere cu carduri clonate! Prejudiciul total: 1,5 milioane de euro


Cinci români, care făceau parte dintr-o reţea internaţională care clona cărţi de credit şi fura banii de pe ele, au fost prinşi în urma cooperării poliţiştilor din mai multe ţări.

Prejudiciul estimat în acest caz este de peste 1,5 milioane de euro, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Trei dintre aceştia au fost depistaţi în urma unor percheziţii efecuate marţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Cluj, precizează sursa citată.

Percheziţiile au fost făcute ca urmare a cererii de asistenţă internaţională primite de la autorităţile judiciare italiene, care îi dăduseră în urmărire pe suspecţi.

De asemenea, unul dintre membrii grupării a fost prins de poliţiştii din Gorj, iar un altul a fost arestat în Ungaria, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale.

Cei cinci au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Ei sunt suspectaţi că, împreună cu alţi 30 de cetăţeni italieni, doi elveţieni şi doi albanezi, au clonat cărţi de credit şi au retras în mod fraudulos diferite sume de bani existente în conturile titularilor de drept, prejudiciul estimat fiind de peste 1.500.000 euro, potrivit IGPR.

Alţi cinci membri ai grupării infracţionale au fost arestaţi anterior pentru fapte comise pe teritoriul ţării.

Legătura permanentă cu autorităţile judiciare din Italia a fost ţinută prin intermediul Biroului SIRENE din IGPR, iar sprijin în cauză a fost oferit de Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR.

Comentarii Facebook