Traversarea Tarnitei, concursul de inot este organizat in 11 august


Traversarea Tarnitei, eveniment aflat deja la cea de a 6-a editie va avea loc si in acest an in data de 11 august.

Inscrierile au inceput deja pe site-ul competitiei (www.traversareatarnitei.ro), iar organizatorii, Clubul Orca, se asteapta la un numar de aproximativ 200 de participanti, mai mare decat la editia precedenta. Noutatea acestei editii este infiintarea primului campionat de inot in ape deschise din Romania (ROWaSGP), cu un total de 6 etape in toata tara, una din ele desfa?urandu-se pe lacul Tarnita de langa Cluj-Napoca.

Competitia va consta in 2 probe de parcurgere inot a unor distante de 1500m si respectiv 6500m reprezentand lungimea lacului Tarnita. Startul se va da de la debarcader incepand cu ora 10 pentru proba scurta si la ora 11 pentru proba lunga timpul limita de parcurgere a distantelor fiind de o ora respectiv 3 ore.

Datorita temperaturii scazute a apei in Lacul Tarnita, organizatorii recomanda purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Inotatorii mai putin experimentati se vor orienta pentru proba mai scurta, dar nu inainte de a li se valida inscrierea si respectiv participarea prin micul chestionar care trebuie completat pe site-ul precizat.

Siguranta inotatorilor va fi asigurata de numeroase caiace si un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.
Participantii vor fi impartiti pe 6 categorii de varsta: performanta, sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani si mai mult, iar premierea se va face separat.

Inscrierile se fac pe www.traversareatarnitei.ro pana in data de 6 august ora 12, data limita si pentru achitarea taxei de inscriere in valoare de 60 lei.

Publicul este invitat sa asiste si sa-i incurajeze pe participanti urmarind evenimentul din zona de start (debarcader) precum si de pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de catre organizatori.

Traversarea Tarnitei este prima ?i cea mai importanta competitie de inot in ape deschise (Open Water Swimming) din Romania, eveniment care a luat fiinta in 2007 cand la start se adunau 14 sportivi curajosi, toti reusind sa termine cursa.

 

Comentarii Facebook