Tragedia de la Salina Turda se confirmă. Tânărul dispărut a fost găsit într-un puț adânc de 90 de metri

 

Tânărul de 36 de ani, care dispărut de acasă în 1 iulie, a fost găsit mort în galeria unei foste mine de sare de lângă Salina Turda, mină adâncă de 90 de metri.

 

Conform unor surse, acesta a fost găsit de o echipă de salvamontiști și salvatori minieri din Cluj, Petroșani și Praid.

 

Bănuiala principală este că tânărul s-a aruncat în gol. 

 

Iliuţă-Răzvan Vălean a dispărut de acasă pe 1 iulie, iar pe 3 iulie mașina familiei a fost găsită lângă Salina Turda, în apropierea minei Anton. Familia a fost alertată, dar tânărul nu a fost găsit.

 

Bănuiala a fost că bărbatul s-a aruncat în gol, dar în 3 iulie salvamontiștii au coborât numai până la 30 de metri adâncime. Nu s-a putut merge mai jos, din motive de securitate

 

Salvatorii au revenit în 6 iulie și au coborât până la 90 de metri și au făcut descoperirea macabră.

 

In cursul zilei de 6 iulie, dupa ample cautari in zona invecinata obiectivului turistic, echipa formata din reprezentanți ai ISU,  ai Salvamont – Salvaspeo Cluj, cat si din salvatori minieri de la exploatarile din Petrosani si Praid, au identificat trupul tânărului dispărut în zona Durgău, în puțul de aeraj unde se presupunea inițial că s-ar fi aruncat, la o adâncime de aproximativ 100 de metri.

 

Locul unde acesta a fost gasit este o fosta mina de sare, mina Anton, care nu este inclusa in obiectivul turistic Salina Turda. 

 

Mentionam, in mod expres, (...) ca tanarul nu s-a aruncat in vreo mina care face parte din circuitul vizitabil si ca nici unul dintre turistii Salinei nu au fost afectati in vreun fel de acest eveniment neplacut. 

 

Transmitem sincere condoleante familiei si celor apropiati”, precizează reprezentanții Salina Turda. 

 

Dramă la Salina Turda. Un bărbat s-ar fi aruncat într-un puț de aerisire al Salinei

Comentarii Facebook