Traficant prins în Cluj, în timp ce transporta 50 de kilograme de ”marfă” - VIDEO


Polițiștii Poliției Municipiului Turda - Biroul de Investigații Criminale și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 21 decembrie a.c., a fost prins în flagrant delict un bărbat, de 44 de ani, în timp ce ar fi transferat, din autoturismul său, în alt autoturism, aproximativ 50 de kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC, ambalată în saci ascunși în mai multe cutii de carton.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi introdus drogurile în țară, din Ungaria, pe cale terestră, în scopul comercializării lor pe teritoriul României.

La data de 21 decembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui bărbat (cetățean străin), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celui reținut, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul de Unității Teritoriale de Analiză a  Informațiilor Cluj, ai Poliției Municipiului Cluj-Napoca, ai luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii Facebook