Tot mai mulți clujeni își abandonează câinii! Amenzi de 25.000 de lei pentru abateri, la Cluj


Problema câinilor fără stăpân a început să capete amploare în Cluj. De ceva vreme, numărul lor a crescut considerabil. 

„În perioada 18 – 23 aprilie polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au desfășurat au desfășurat activități de prevenire și de combatere a faptelor ilegale îndreptate împotriva animalelor, precum și pentru asigurarea respectării de către deținătorii acestora a normelor legale incidente.

Astfel, în perioada menționată s-au efectuat verificări la deținătorii de animale, care au condus la aplicarea a 50 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25.000 de lei, dintre care 31 pentru încălcări aduse O.U.G. nr. 155/2001 pentru aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, 14 în conformitate cu prevederile Legii 205/2004 privind protecția animalelor, iar alte 5 pentru alte abateri.

Verificările au vizat 61 de deținători de animale, precum și 3 ferme de caprine, ovine și bovine”, transmite ISU Cluj. 

De asemenea, au fost identificate  20 de U.A.T. uri precum și autoritatea deliberativă locală cu atribuții în ceea ce privește gestionarea animalelor față de care s-a dispus emiterea ordinului de plasare în adăpost a animalelor în stare de pericol, circumscrise prevederilor O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, respectiv  art. 24^3 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, față de care se vor lua măsuri legale.

Comentarii Facebook