Aviatorul clujean care are pensie de 32.000 de lei este abia pe locul doi in topul pensiilor "nesimtite"

Cea mai mare pensie din Romania este de 37.000 de lei si intra in buzunarul unui fost magistrat. Locul doi este ocupat de aviatorul clujean care primeste 32.000 de lei, iar pe locul trei este un fost diplomat, cu 16.000 de lei.

In topul pe categorii profesionale, conduc aviatorii, care primesc in medie, pe luna, 9.200 de lei. Pilotii sunt urmati de fostii procurori si magistrati, cu o pensie medie de 8.600 de lei.

Pe locul trei sunt fostii angajati ai Curtii de Conturi, care beneficiaza de o pensie medie de 5.400 de lei, diplomatii cu o pensie medie de 4.300 de lei si parlamentarii de 3.600 de lei, anunta site  - ul Realitatea.net. In top zece sunt si fostii politisti si militari, ale caror pensii lunare sunt, in medie, de 1.500 de lei. Acestia primesc 70 % din pensiile platite din fondul special.

 

Premierul Boc a anuntat ca "pensiile nesimtite" vor fi recalculate de anul viitor pe principiul contributivitatii si ca nimeni nu va mai beneficia de ele. Presa centrala a si anuntat ca unul dintre pensionarii de lux, fostul director al Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR), Florea Geica, care s-a pensionat cu 21.400 de lei, se va alege cu veniturile puternic subtiate si va primi in urma recalcularii in jur de 1.500 de lei.

Si aviatorul clujean care beneficiaza pe luna de o pensie de 32.000 de lei va avea aceeasi soarta. In urma recalcularii, din pensia fostului pilot vor fi taiate cateva zerouri.

Comentarii Facebook