Top 5 obiceiuri nesănătoase ale copiilor. Vezi aici cum să le combați


În timpul copilăriei, copii pot deprinde anumite obiceiuri nesănătoase care pot ajunge să îi afecteze mai târziu în viață, iar datoria părinților este de a face tot posibilul să evite deprinderea acestor obiceiuri.

Iată care sunt cele mai comune obiceiuri nesănătoase și metodele prin care să le combați:

1. Prea mult timp petrecut in fata televizorului/calculatorului

Mai multe studii au demonstrat ca o timpul petrecut in fata calculatorului si a televizorului este daunator pentru copii. Vizionarea desenelor animate ale caror imagini se succed rapid afecteaza capacitatea de concentrare si abilitatile de organizare ale celor mici.

O alta cercetare indica faptul ca jocurile video pot determina aparitia unui deficit de atentie in cazul copiilor si al adolescentilor. In plus, vizonarea prelungita a programelor televizate poate conduce la supraponderabilitate si la scaderea abilitatilor sportive ale micutilor, potrivit ivillage.com.

In cazul in care copilasul tau este mai mic de doi ani, te sfatuim sa excluzi in totalitate utilizarea televizorului si calculatorului din activitatile sale zilnice.

Daca nazdravanul tau este mai mare, recomandarea noastra este sa nu montezi un televizor in dormitorul sau. Mai mult, pediatrii recomanda ca parintii sa limiteze timpul petrecut in fata micului ecran la doar doua ore pe zi.

2. Refuzul de a se spala pe maini

Nu mai este un secret pentru parinti faptul ca cel mai bun mod prin care te asiguri ca piticul tau s-a spalat pe maini este sa il supraveghezi indeaproape.

Igienizarea regulata a mainilor iti fereste copilul de contactarea diferitelor tipuri de germeni, bacterii si boli. Cu toate aceastea, te sfatuim sa nu te impacientezi daca micutul tau nu isi spala manutele de fiecare data cand este necesar.

In loc sa ii faci observatie, iti propunem sa ii explici copilului care sunt cele mai importante activitati dupa care este necesara dezinfectarea mainilor: dupa utilizarea toaletei, inainte de servirea mesei sau dupa ce si-a suflat nasucul.

In momentul in care observi ca spalarea mainilor a devenit un automatism pentru piticul tau, poti trece la faza urmatoare. Ofera-i copilasului o sticluta cu dezinfectant pentru maini pe care sa il foloseasca atunci cand este la scoala sau in orice alt loc unde nu are acces la o toaleta.

3. Evitarea activitatilor in aer liber

Un studiu recent a aratat ca jumatate dintre prescolarii americani nu isi petrec sufiecient timp in aer liber, desi activitatile exterioare casei sunt ideale pentru dezvoltarea motorie si mentala a copiilor.

Academia Americana de Pediatrie recomanda ca cei mici sa isi petreaca cel putin 60 de minute facand miscare. De aceea, te sfatuim sa petreci timp cu micutul tau in afara casei, jucandu-va impreuna. Chiar daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru o plimbare in parc, sfatul nostru este sa nu excluzi in totalitate la aceasta activitate din viata copilului tau.


Citește mai departe pe depici.ro

Comentarii Facebook