Tomescu, politistul din Gherla care a omorat un barbat pe trecerea de pietoni si a fugit, a primit numai 9 luni


Judecatorii din Bistrita l-au condamnat pe politistul Gheorghe Tomescu la 9 luni de inchisoare. Comisarul sef a lovit, in luna octombrie 2010, un barbat pe trecerea de pietoni si a fugit de la locul faptei.

Comisarul Gheorghe Tomescu se intorcea de la o nunta din Bistrita Nasaud si, in drum spre Gherla, unde locuieste, a lovit un pieton, dupa care a disparut.

Barbatul accidentat mortal chiar pe trecerea de pietoni avea 39 de ani si locuia in satul Bata, din Bistrita Nasaud. In urma impactului, de pe autoturismul comisarului Gheorghe Tomescu a picat placuta de inmatriculare CJ 10 TGG, pe baza careia a putut fi identificat cu usurinta de politisti.

Localnicii au declarat atunci ca masina care l-a lovit pe pieton era un Audi argintiu si ca soferul s-a intors la locul accidentului dupa cateva minute pentru a-si cauta numarul de inmatriculare, dar a facut cale intoarsa spre Gherla, cand a vazut ca era lume multa adunata.

Barbatul in varsta de 39 de ani a murit in ciuda manevrelor de resuscitare.

Comisarul de politie Gheorghe Tomescu a fost gasit la domicilul sau din Gherla, dar a refuzat sa sufle in fiola pe motiv ca a consumat bauturi alcoolice dupa producerea accidentului, acasa, pentru a se calma.

Politistul a motivat ca a fugit de la locul accidentului nu pentru ca era sub influenta buturilor alcoolice, ci pentru ca s-a speriat.

Comisarul sef Gheorghe Tomescu a fost acuzat de ucidere din culpa, fuga de la locul accidentului si conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistul si-a dat demisia la scurt timp de la producerea accidentului si dosarul a fost mutat de la Curtea de Apel Cluj la Judecatoria Beclean, unde magistratii au fost indulgenti cu el si l-au condamnat la 9 luni de inchisoare.

Potrivit Codului Penal, uciderea din culpa se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.

 

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

 

Vezi mai jos imagini cu Gheorghe Tomescu la Curtea de Apel Cluj...

Un politist din Cluj a lovit mortal un barbat pe trecerea de pietoni! Dupa accident el a fugit si a fost gasit beat acasa in Gherla- VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook