Tinerii au protestat la Cluj contra FMI: "Romanii nu mai stiu protesta. Ii vom invata noi" VIDEO


Circa 60 de tineri membri ai Grupului pentru Actiunea Sociala (GAS) Cluj au protestat din nou lanaga statuia Memorandistilor impotriva FMI si in semn de solidaritate cu revolutia spaniola.

Fata de actiunea din 5 iunie, numarul protestatarilor a fost mai redus. Secretarul GAS Cluj, Adrian Dohotaru, a declarat ca protestul social in Romania a murit.

"Suntem iarasi in strada pentru ca problemele s-au perpetuat. Din pacate as putea spune ca imparatul de murit, dar traiasca imparatul. In sensul in care protestul social in Romania din pacate a cam murit, dar ce vrem sa facem din toamna impreuna cu Grupul pentru Actiune Sociala si cu alte organizatii si cu simplii cetateni sa facem niste semnarii pe tehnici de mobilizare sociala. Trebuie sa stam cateva luni si sa invatam de la oamenii care au experienta in aceasta zona, mai ales din strainate, si apoi sa invatam cum sa mobilizam noi oamenii", a declarat Adrian Dohotaru.

Secretarul GAS Cluj sustine ca oamenii nu mai au incredere ca pot sa schimbe ceva prin protestele lor. Actiunea de duminica seara s-a indreptat si impotriva FMI. "Sunt niste probleme care afecteaza cetatenii din mai multe tari. Si in Spania au iesit impotriva FMI si in Grecia. Ce se intampla acum este o miscare de socializare cu ceea ce se intampla in Spania si in Grecia", a mai spus Adrian Dohotaru.

Membrii GAS Cluj urmeaza sa protesteze si duminica viitoare in acelasi loc.

 

Vezi si...

Peste 100 de tineri au protestat la Cluj impotriva FMI si a lipsei democratiei FOTO si VIDEO

Comentarii Facebook