Peste 100 de tineri au protestat la Cluj impotriva FMI si a lipsei democratiei FOTO si VIDEO

 

Peste 100 de tineri au participat de la ora 18.00 la miscarea "Democratia Reala Acum", un protest care vizeaza modul in care inteleg politicienii sa aplice democratie. Tinerii au adus cu ei pancarte pe care au scris mesaje de protest.

 

"Suntem indignati de abuzurile si coruptia politicienilor, bancilor si afaceristilor care au adus Romania in starea actuala. Vrem ca responsabilii pentru criza si inegalitatile economice sa plateasca pentru aceasta injustitie si nu cetatenii prin impunerea masurilor de austeritate: taieri salariale, cresterea taxelor si impozitelor, cresterea preturilor la servicii, disponibilizari", a declarat Adrian Dohotaru, unul dintre organizatorii actiunii.

 

De asemenea, tinerii au protestat fata de acordurile incheiate de Guvernul Emil Boc cu Banca Mondiala si FMI. "Dorim suspendarea acordurilor cu Banca Mondiala si FMI deoarece acestea reprezinta sursa indatorarii si saracirii Romaniei pe termen lung, in conditiile in care populatia va trebui sa suporte returnarea imprumuturilor prin impunerea unor noi masuri de austeritate. Intr-o paradigma de tip neoliberal, FMI si Banca Miondiala urmaresc numai obtinerea profitului pentru unii privilegiati si nu bunastarea generala a populatiei", a mai afirmat Dohotaru.

 

Protestul a fost organizat la statuia Memorandistilor, pe Bulevardul Eroilor. Tinerii au adus cu ei pancarte pe care au scris: "FMI+Banca Mondiala= Sute de bogati, milioane de saraci", "Divizati suntem slabi, impreuna suntem puternici", "Nu suntem impotriva sistemului, sistemul e impotriva noastra", "Nu sunt un vot", "Un vot la 4 ani, iluzia democratiei", "Nu suntem marfa in mainile politicienilor si bancherilor".

 

Prin aceasta actiune, tinerii din Cluj au dorit sa arate ca sunt alaturi de protestatarii din 130 de orase ale Europei care au iesit in strada in 5 iunie, sub egida "European Revolution".

 

Clujenii au putut si ei sa participe la protest sau sa lase un mesaj de nemultumire in "Cutia indignarilor". Plangerile vor fi facute publice si prezentate autoritatilor.

Comentarii Facebook