Țiganii din Călățele jefuiesc mașinile în Beliș și nimeni nu le face nimic

 

Țiganii din Călățele sunt acuzați de o femeie din Sălaj că i-au spart mașina ziua în amiaza mare și i-au furat toate bunurile. 

 

Mariana Cornelia Buja este din localitatea Românași, județul Sălaj, și s-a dus cu toată familia la Beliș pentru a culege ciuperci și afine. ”Acolo mergem de ani zile. La ora 12.00 ne-au strigat niște oameni să venim că ne-au spart mașina. Mi-au spus acei oameni că au văzut niște țigani care cărau din mașină, roata de rezervă, niște boxe, motorină și banii din portmoneu. Prima reacție a fost să sun la Poliție din Mărișel. Au venit la mine să mă certe că de ce culeg afine și ciuperci. Într-un târziu a venit un domn de la Huedin să ia amprente, dar de pe mașină nu au mai putut lua pentru că a început ploaia. Au luat numai din mașină.

 

Martorii care au fost acolo i-au văzut pe țigani și că le-au spus polițiștilor că erau cu o mașină albastră. L-au cunoscut pe unul din Călățele despre care au spus că este foarte cunoscut. Poliția nu a făcut nimic, numai mi-au luat amprente mie. Le-am spus că de ce nu se duc după hoți pentru că cineva mi-a spus că duba lor a fost văzută mergând spre Huedin. Poliția mi-a spus să îi las în pace și să nu le spun cum să își facă ei meseria”, ne-a relatat Mariana Cornelia Buja.

 

Femeia susține că localnicii cu care a stat de vorbă povestesc că cei din Călățele fac adevărate raiduri în zonă și că Poliția îi cunoaște, dar că nu acționează pentru a-i reține. 

 

Poliția precizează că va face o anchetă și confirmă plângerea femeii.

Comentarii Facebook