Ți se rupe sufletul! Înfometate și amărâte, vulpile ajung pe străzile Clujului: „Blocuri, case, pădurea la animale nu mai există. Ăștia suntem”


În unele orașe europene, vulpile sunt deja o prezență constantă pe străzi, însă clujenii nu sunt obișnuiți cu ele. Apar tot mai multe imagini cu vulpi care hoinăresc pe străzile localităților din județul Cluj. Un asemenea incident a avut loc și în Florești, unde locuitorii au observat o vulpe atât de înfometată, încât se apropia de oameni pentru a fi hrănită.

Motivul apariției e unul simplu, în zona metropolitană a Clujului s-a construit haotic în ultimii ani. Tot mai multe case și blocuri își fac apariția în zona periferică a Floreștiului, inclusiv. Zonele sălbatice au început să dispară încet și sigur, iar habitatul animalelor sălbatice a fost afectat. Cu alte cuvinte, în căutarea hranei vulpile nimeresc direct pe străzi.

Azi în Floresti pe Cetății lângă Patiserie. Înfometată și foarte amărâtă! Oare nu se poate face nimic? Să o preia cineva? E foarte blândă, se apropie de oameni, totuși nu e ok. Unde ar trebui să sunăm?”, a transmis o floreșteancă pe un grup de Facebook.

Blocuri, case, pădurea la animale nu mai există. Ăștia suntem!”, a comentat un bărbat.

Alți locuitori ai comunei, au confirmat la rândul lor că au văzut mai multe vulpi pe străzile Floreștiului, în ultima perioadă. 


poziq.jpeg


Comentarii Facebook