The Sun: Țiganii de la Pata Rât pot invada Marea Britanie

 

Reporterii ziarului The Sun au fost în vizită la Pata Rât, unde au realizat un reportaj despre condițiile mizere în care  trăiesc familiile de țigani.

 

Țiganii de la Pata Rât s-au plâns că sunt forţaţi să trăiască în apropierea gropii de gunoi, fiind evacuaţi din locuinţe. Ei au dat vina pe Sorin Apostu, căruia îi reproșează că i-a alungat din oraș, de pe strada Coastei din Mărăști, pentru că stricau imaginea.

 

Unul dintre romi, Sebastian H., 24 de ani, a spus că are rude care au plecat în marea Britanie și că toți țiganii de la Pata Rât vor face la fel. ”Am locuit cinci ani în zona Walthamstow, în estul Londrei. Am venit în România pentru a-mi vedea soţia şi copilul de doi ani. Dar plec înapoi la Londra”, a spus Sebastian.

 

Aş vrea să o iau şi pe soţia mea şi pe fiul meu care este bolnav, dar, în situaţia de faţă, nu avem acces la sistemul medical britanic. Dar, când sistemul se va schimba, vom avea acces la servicii medicale în Londra”, a mai spus Sebastian, care a precizat că plătește o chirie de 800 de lire pe lună la Londra, dar că 600 de lire le primeşte ca indemnizaţie socială.

 

”Guvernul (român - n.red) nu ne vrea aici. Ne consideră pe toţi cerşetori şi hoţi. Dar suntem ţigani de bună-credinţă şi muncim din greu”, a spus Alex Greta, 37 de ani, care lucrează tot în Marea Britanie şi a cărui soţie stă în zona gropii de gunoi Pata Rât.

 

Pata Rât este practic iadul pe Pământ. Primul lucru pe care îl observi când ajungi - în afară de mirosul greu de suportat, de mormanele de gunoi, de bărbaţii, femeile şi copiii încovoiaţi de muncă şi de frig - sunt ciorile. Mii de ciori trec pe deasupra - grase şi lacome ca vulturii - căutând o nouă sursă de hrană. Sunetele pe care le scot sunt înfiorătoare, la fel ca şi urletele câinilor maidanezi care umblă în haite periculoase în groapa de gunoi. În Pata Rât, totul se învârte în jurul gunoiului. Oamenii îşi construiesc case din deşeuri, copiii se joacă în gunoi, iar adulţii caută mâncare şi obiecte în mormane”, explică reporterii The Sun.

 

Nomazii din România şi Bulgaria intenţionează să se deplaseze masiv în Marea Britanie imediat ce restricţiile vor fi ridicate. Peste un milion de romi deja s-au stabilit în tabere din Europa occidentală, inclusiv în Marea Britanie şi Irlanda. Dar şi mai mulţi ne vor invada în ianuarie 2014, când se vor deschide graniţele”, scrie The Sun.

 

La groapa de gunoi de la Pata Rât sunt circa 1.500 de țigani.

Comentarii Facebook