Terapie cu animale pentru copiii bolnavi internati in spitalele din Cluj


Micutii internati in spitalele clujene ar putea urma o terapie cu ajutorul animalelor pentru a trece mai usor peste perioada de tratament, anunta Asociatia studentilor psihologi din Romania (ASPR).

Proiectul prevede amenajarea unui spatiu unde copiii care sunt internati sa se poata juca cu diverse animale, anunta coordonatoarul proiectului, Delia Suceveanu.

Studentii de la psihologie poarta discutii cu managerii mai multor spitale din Cluj Napoca pentru gasi un spatiu unde sa amenajeze un astfel de centru de terapie.

Conferentiarul universitar Alina Rusu, profesor in cadrul Facultatii de Psihologie, a declarat ca s-a dovedit ca animalele au un efect benefic asupra copiilor spitalizati, care sunt ajutati sa treaca mai usor peste perioada de tratament. Stresul este diminuat si perioada de recuperare este accelerata.

"Am avut cazuri in care am descoperit copii supusi unor abuzuri, tocmai prin urmarirea comportamentului lor in raport cu animalele. Pe de alta parte si pentru studenti aceste activitati sunt foarte importante deoarece pot face terapie aplicata. Ei apoi discuta, atat intre ei, cat si cu profesorii aceste experiente, fapt care ii ajuta foarte mult profesional", a mai spus Alina Rusu.

Membri Asociatiei sunt prezenti in mai multe proiecte de sustinere a copiilor spitalizati, iar numai in 2010 au ajutat 630 de copii implicati intr-un astfel de proiect.

Comentarii Facebook