Tensiune maximă la secțiile ATI din Cluj: Tulpina britanică este dominantă. 70% dintre pacienți mor


Directorul Clinicii de Pneumoftiziologie din Cluj, doctor Vasile Mureșan, a declarat că situația este una tensionată la secția ATI. 

Tensiunea este maximă. Suntem la capacitate maximă și pe Terapie Intensivă și pe Spital. Nu mai sunt locuri. Avem și o preterapie intensivă de 12 locuri și de acolo intră la intubare, pe secția ATI, când sunt locuri.

Sunt foarte multe decese. Vin cazuri grave tineri, forme grave. Am suplimentat locurile la Terapie Intensivă cu un pat, acum avem 6 locuri.

Tulpina britanică este dominată, iar cazurile vin în stare gravă de acasă. 70% dintre cei care intră pe terapie intensivă nu sunt salvați”, a declarat doctor Vasile Muresan.

Acesta a comentat și cazul medicului Flavia Groșan, de la Oradea, care a împărțit țara în două. 

A lucrat la Oradea și la Marghita. Prin telefon și noi am dat sfaturi la sute de oameni și nu ne-am lăudat peste tot. Să spui că nu e bun oxigenul sau azitrox -ul este aberant. Aceste afirmații sunt forțate și nu e normal să te mediatizezi cu așa ceva.  

Ea lucrează în privat și după ce pacienții i se agravează îi trimite la spitalele publice. Zice că nu o mai interesează”, a mai spus dr. Mureșan.

Clinica de Pneumoftiziologie din Cluj are o capacitate de 67 de locuri pentru tratarea pacienților COVID.

Comentarii Facebook