Temperaturi fluctuante în următoarele două săptămâni. Vezi cum va fi vremea în Transilvania în prima săptămână din iulie


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 25 iunie - 8 iulie.

Astfel, în Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, iar temperaturile diurne vor avea ușoare variații și se vor situa, în general, între 21 și 24 de grade. Între 28 și 30 iunie media regională a maximelor se va menține în jurul a 24 de grade, apoi va crește ușor, iar între 4 și 8 iulie vremea va deveni normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând să atingă aproximativ 28 de grade.

În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor crește treptat, de la 7 grade la început, până la 14 grade pe 30 iunie. Nopțile din intervalul 1 - 4 iunie vor fi mai răcoroase, cu o medie termică de 10...12 grade, apoi temperaturile minime vor crește ușor și treptat, până la 14 grade pe 7 - 8 iulie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de prognoză, când local se vor înregistra și cantități de apă mai importante, dar și între 1 și 8 iulie vor fi ploi de scurtă durată, însă în general slabe cantitativ și pe arii restrânse.

Comentarii Facebook