Telescaunul de la Buscat s-a blocat din cauza oscilațiilor de tensiune: Patru schiori au sărit VOLUNTAR

 

Administratorii pârtiei Buscat, din localitatea Băișoara, au precizat că telescaunul s-a oprit din cauza oscilațiilor de tesiune, iar mai mulți schiori au sărit. 

 

În data de 01.01.2015 telescaunul din Buscat Resort s-a oprit din cauza oscilațiilor de tensiune. Am încercat resetarea sistemului și repornirea cumotorului standard. După 10-15 minute am reușit repornirea sistemului de viteză redusă. În acest timp 4 clienți nu au respectat regulile de conduită a folosirii telescaunului, au ridicat bara de protecție și au sărit. Din nefericire una dintre persoane s-a accidentat în momentul aterizării. După aflarea întâmplărilor, în cel mai scurt moment echipa de salvamont a fost la fața locului. Din fericire pentru Diana, persoana accidentată, nu a necesitat nicio zi de spitalizare”, precizează Marius Bugeac, purtătorul de cuvânt al BUSCAT SKI&SUMMER RESORT.

 

Instalația de transport pe cablu de tip telescaun se poate opri din multiple motive, fie voluntare: de către personalul instalației pentru evitarea posibilelor accidentări, fie involuntare: sistemul de protecție a telescaunului care se declanșează la vânt puternic, balansarea scaunelor, oscilații ale tensiunii sau lipsa acesteia. Telescaunul din Buscat Resort funcționeaza conform normelor ISCIR, PTR 9/2003, și în acest caz am procedat conform tuturor normelor de siguranță!”, a mai spus Marius Bugeac.

Comentarii Facebook