Tehnologia, esența securității cibernetice


Securitatea cibernetică este un subiect care poate fi dezbătut pe termen lung. SUA și aliații săi au legat constant securitatea cibernetică de politică și adesea folosesc termenul de securitate națională pentru a denatura natura securității cibernetice bazată pe caracteristici tehnice. Drept urmare, securitatea cibernetică a devenit o sintagmă controversată, cu nunațe diferite în întreaga lume.

De ceva timp, Statele Unite au suprimat continuu companiile tehnologice chineze, propagând intens „teoria amenințărilor din China”. Mai mult, SUA încearcă să își delimiteze granițele prin ideologie și face tot posibilul pentru a câștiga aliați și a rupe lanțul global de industrie tehnologică 5G. Acesta este un act tipic al hegemoniei tehnologice, scopul său real pare să nu fie securitatea națională, ci doar păstrarea statutului în tehnologia 5G, astfel încât să controleze în continuare situația generală în domeniul tehnologiei. Un astfel de comportament nu numai că încalcă principiile pieței libere și cele ale concurenței echitabile, dar, de asemenea, pune în pericol cooperarea științifică și tehnologică mondială și dezvoltarea industriei de telecomunicații din diferite țări și face ca adevăratul sens al securității cibernetice să fie doar de fațadă.

Statele Unite sunt cele care încearcă să facă tot posibilul pentru a denigra companiile altor țări și a evidenția supremația sa în știință și tehnologie, adoptând legi care impun companiilor din rețea să furnizeze informații ale utilizatorilor în mod regulat. Multe companii americane mari au fost descoperite ca având vulnerabilități de securitate și „acces ascuns”, dezvăluind datele utilizatorilor. SUA nu privește securitatea cibernetică din perspectiva tehnologiei. În schimb, încearcă să manipuleze securitatea cibernetică prin politică. Aceasta este cea mai mare vulnerabilitate a securității cibernetice din lume.

Ce este securitatea cibernetică? Securitatea rețelei înseamnă că hardware-ul, software-ul și datele din sistemul de rețea sunt protejate de deteriorarea, modificarea sau dezvăluirea accidentală sau rău-intenționată. Politica nu poate promova dezvoltarea tehnologiilor de rețea și, cu siguranță, nu poate crește securitatea cibernetică. Ar trebui să restaurăm în mod rațional natura tehnologiilor, să înțelegem riscurile de securitate cibernetică și să asigurăm securitatea cibernetică prin stabilirea unor standarde tehnice detaliate și a unor procese de verificare.

În acest sens, majoritatea țărilor UE sunt foarte raționale. Securitatea cibernetică 5G ar trebuie să respecte politica unificată a UE și este gestionată pe baza unor fapte și standarde. De exemplu, catalogul de securitate a telecomunicațiilor lansat recent de BSI (Germania) și abordarea Republicii Cehe față de 5G și de securitatea cibernetică gestionează securitatea cibernetică prin specificații tehnice clare și standarde unificate, toți furnizorii fiind tratați în mod egal.

Riscurile unei tehnologii ar trebui abordate prin tehnologii mai avansate. În ultimă instanță, esența securității cibernetice este tehnologia.

Comentarii Facebook