Teatrul National din Cluj, iluminat in albastru in 1 aprilie de Ziua internationala de constientizare a autismului

 

Asociatia Autism Transilvania, impreuna cu Primaria Cluj-Napoca, pregateste in 1 si 2 aprilie o serie de evenimente pentru a-i sensibiliza pe oameni cu privire la problemele persoanelor care sufera de autism.

In 1 aprilie, copiii care fac terapie in cadrul Asociatiei, insotiti de parinti, bunici, terapeuti si voluntari se vor intalni in fata Casei de Cultura a Studentilor, de la ora 19:15 si vor imparti baloane si panglici albastre. Acestia se vor indrepta catre Teatrul National "Lucian Blaga", care va fi iluminat in albastru, incepand cu ora 20:00.

Data de 2 aprilie a fost declarata, in 18 decembrie 2007 de catre Natiunile Unite, Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului. Tot in aceata zi vor fi celebrate persoanele talentate din intreaga lume care sufera de autism.

Tot in 2 aprilie, intre orele 10:00-13:00, un numar de 180 de copii din anumite gradinite si scoli clujene vor asista la Cinematograful Marasti la o prezentare interactiva despre autism si vor putea viziona si un film de desen animat. La finalul evenimentului, copiii vor primi baloane albastre cu heliu, pe care le vor lansa in fata parcului din preajma cinematorgrafului, pe strada Aurel Vlaicu.

De asemenea, programul din 2 aprilie dedicat adultilor incepe la ora 14:00, cand acestia pot viziona documenatrul "Elle s'appele Sabine".

 

Comentarii Facebook