Taximetriștii clujeni nu abuzează de banda dedicată din Gheorgheni - VIDEO


Primarul Emil Boc a declarat că taximetriștii nu au abuzat de banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun din Gheorgheni și nu s-au semnalat abateri grave. Taximetriștii pot folosi banda dedicată de transport din Gheorgheni, iar după luna martie se va decide dacă lucrurile vor deveni permanente.

Vom avea în martie evaluarea pe ceea ce a însemnat proiectul pilot și comisia de circulație va lua decizia pentru viitor. Deocamdată nu sunt observații majore. Până în acest moment se pare că este în regulă utilizarea de către taximetriști a liniei dedicate de transport, cu mențiunea că, dacă năravul se schimbă, și noi ne schimbăm politica. Dacă vor abuza de acest drept, Primăria le va retrage dreptul de a intra pe linia dedicată. Dacă se respectă regulile de bun simț și toată lumea este mulțumită, ceea ce funcționează nu vom retrage”, a spus primarul Emil Boc. 

Edilul a precizat că s-ar putea ca taximetriștii să aibă dreptul de a circula și pe alte benzi dedicate. ”Din punctul meu de vedere suntem deschiși și la extindere, acolo unde liniile ne vor permite, acolo unde liniile dedicate sunt încărcate, acolo vom amâna decizia. Dar în Gheorgheni, unde numărul de autobuze nu este încă atât de numeros, putem discuta, dar pe rutele supraaglomerate unde, în anumite ore, se circulă în bandă nu poți compromite transportul public. Pe anumite intervale orare putem să discutăm și acolo”, a precizat primarul Emil Boc.

Legat de taximetre să știți că toate mijloacele noastre au cameră video în față și tot ceea ce se întâmplă se raportează. Noi avem dovada și putem ști la orice oră ce s-a încălcat și ce nu”, a spus directorul CTP Cluj, Liviu Neag.

Comentarii Facebook