Taximetriștii clujeni, nemulțumiți că li se cere să spună de ce nu pot scădea prețurile. Bîldea e dușmanul numărul 1


Companiile de taximetrie din Cluj-Napoca au primit de curând o notificare din partea Primăriei, prin care li se solicită să facă o nouă fundamentare a tarifului perceput pentru curse.

Această decizie vine după ce consilierul Ioan Bîldea a propus, în urmă cu ceva vreme, scăderea tarifului practicat de firmele de taximetrie.

Totuși, taximetriștii sunt de părere că această fundamentare nu va veni deloc în folosul clienților, deoarece prețul maximal ar putea mai degrabă să crească în urma noilor calcule.

Astfel, acum, taximetriștii clujeni sunt nevoiți să angajeze experți contabili care să efectueze noile calcule, bazate pe un set foarte amplu de parametri (prețul benzinei, uzura mașinii, prețul asigurărilor, prețul schimbului de ulei, etc.).

Când s-a făcut fundamentarea de 2.25 lei/km, noi timp de un an jumătate am ținut prețul neschimbat pentru clienți. Potrivit ordinului ANSRC, prețul benzinei nu este singurul factor pe faza căruia se face calcului. Sunt alte și alte variabile. Este prețul asigurării, care a crescut cu 300%, este întreținera mașinii. Ținând cond de toate acestea, va crește tariful maximal”, a declarat președintele asociației profesionale a taximetriștilor din Cluj-Napoca, Viorel Tătar.

Totuși, asta nu înseamnă neapărat și creșterea tarifului practicat pe kilometru, deoarece acesta este stabilit de fiecare firmă în parte.

Taximetriștii clujeni au avut și o primă întâlnire, vineri, la Sala Sporturilor, pentru a încerca o reorganizare a Sindicatului, pentru a stabili cine va realiza fundamentarea și cine va suporta costurile, dezbătând totodată și problemele cu care se confruntă zilnic în oraș.

Șeful asociației profesionale a taximetriștilor a anunțat că vinerea viitoare sindicatul se va reuni din nou, tot la Sala Sporturilor, de la ora 11.00, pentru a discuta ce măsuri trebuie luate, iar între timp se va încerca realizarea fundamentării prețului.

Comentarii Facebook