Taximetriștii clujeni îi dau replica lui Boc: Avem două sentințe de desființare a amenzilor pentru folosirea benzilor de autobuze


Taximetriștii clujeni spun că Justiția a desființat amenzile primite pentru folosirea benzilor de autobuze din Cluj-Napoca. Replica a venit după ce primarul Emil Boc spunea că taximetriștii nu au voie să circule pe aceste benzi dedicate, deși legea le permite acest lucru. 

Sentințele civile nr.5298/2020 și 3993/2020 ale Judecătoriei Cluj, Secția Civilă, prin care se desființează procesele verbale încheiate de către agenți ai IPJ Cluj pentru circulația taximetrelor pe benzile destinate transportului public, sunt, în opinia noastră, dovezi incontestabile a faptului că legiuitorul, prin legea specială 38/2003, la articolul 20, aliniatul 5, a îndrituit operatorii autorizați ai serviciului de taximetrie, la nivel național, să utilizeze infrastructura specială, benzile de bus, destinate transportului public.

Administrația locală, prin Comisiile de specialitate, NU au competența de a dispune derogări de la normele de lege, fapt confirmat de instanțe. 

Asociația noastră NU organizează proteste pentru respectarea legii, având încrederea că dialogul cu autoritățiile este deosebit de important, justiția fiind soluția în situațiile în care normele legale sunt încălcate.

Precizăm că ne dorim un trafic civilizat, bazat pe respect reciproc între toți participanții, dar și faptul că vom uza de absolut toate drepturile regăsite în legile sau normele locale care reglementează serviciul de taximetrie”, a comentat Ioan Pugna, reprezentantul  Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania.

Boc le răspunde taximetriștilor care vor să circule pe benzile dedicate: Ar putea circula între animite ore sau dacă au client

Comentarii Facebook