Taximetriștii circulă deja pe liniile de autobuz din Cluj-Napoca. Atenție că pot urma accidente - VIDEO


Un taximetrist a postat un clip în care un biciclist era să intre sub roți, pentru că nu a acordat prioritate, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Taximetristul circula pe banda dedicată autobuzelor, iar un biciclist a încercat să intre pe strada Paris. Acesta a lăsat să treacă troleibuzul, iar apoi a venit taximetristul, care a fost la un pas să lovească biciclistul. Conform noilor prevederi, taximetriștii au voie să circule pe liniile dedicate transportului în comun.

Un alt taximetrist a postat un videoclip în care se vede cum se circulă dinspre Piața Unirii spre Regionala CFR. 

Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni,  organe de aplicare a legii:

Prin prezenta dorim să vă informăm că: În conformitate cu prevederile articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căruia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora „ care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului „specialia generalibus derogant”, și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicată ei!

De asemenea, legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe LIBER sau OCUPAT la acel moment.

În concluzie, vă rugăm să aveți decența de a nu perturba liniștea urbei noastre prin claxoane inutile, sesizați organele competente în cazul în care observați colegi care nu se supun acestor norme legale!”, precizează Asociația Taximetriștilor Cluj. 

Comentarii Facebook