De ce nu au intervenit pompierii la pisica urcată pe stâlp în Baciu - FOTO


Pompierii clujeni au spus că nu au putut interveni duminică la pisica blocată pe un stâlp în Baciu pentru că aveau mai multe intervenții în derulare. 

În cursul serii de duminică, a fost preluat un apel prin care s-a comunicat faptul că a fost observată o pisică de către un trecător, pe un stâlp vechi din lemn, pe raza localității Baciu, și că acesta ar fi înțeles că pisica stă acolo de mai mult timp. Dispecerul ISU a preluat apelul respectiv pentru a cunoaște dacă aceasta se află în pericol, iar în urma răspunsurilor oferite de către apelant s-a convenit cu acesta să mai aștepte o perioadă de timp.

Acest demers s-a considerat necesar deoarece nu se știa precis de când se urcase pisica pe stâlp și pentru a putea oferi acesteia posibilitatea să se liniștească. De asemenea, s-a recomandat să se încerce ademenirea cu mâncare pentru a coborî singură de acolo. Acest lucru a fost confirmat de către apelant, iar dispecerul i-a comunicat faptul că sunt mai multe intervenții în derulare în momentul respectiv și, eventual, să revină cu un alt apel, dacă situația rămâne la fel. Apelantul nu a mai revenit cu alt apel”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

Pisica s-a urcat pe stâlp undeva în cursul serii de vineri, iar duminică după-amiaza era tot acolo. 

Comentarii Facebook