Taxă pentru a tranzita orașul Turda! Traficul din Cluj va fi paralizat de decizia luată în Turda


UPDATE

Taxă pentru tranzitarea municipiului Turda. Trebuie achitată o taxa pentru a putea circula prin oraș, iar cei care nu o achită sunt întorși din drum.

Aceasta ar fi o masură a Primăriei Turda, anunță Poliția Rutieră Cluj.

Primăria Turda susține că taxa este prevăzută din 2016, la autovehicolele de peste 3,5 tone. 

Masă totală1zi/autovehicul1 lună/autovehicul1an/autovehicul
3,5 tone – 7,5 tone10 lei100 lei400 lei
7,5 tone – 16 tone40 lei400 lei800 lei
16 tone – 26 tone50 lei800 lei2000 lei
26 tone – 40 tone100 lei1000 lei4000 lei

De asemenea, autovehiculele pentru care se plătesc taxe şi impozite locale la Primăria Municipiului Turda sunt exceptate de la plata tarifelor percepute pentru obţinerea autorizaţiei de acces tonaj.

Cei de la Primăria Turda nu înțeleg nemulțumirea șoferilor și spun că din 20.12.2016 se achită această taxă, stabilită prin Hotărârea Consiliului Local Turda

--------------------

Traficul greu nu mai are voie să tranziteze municipiul Turda, urmând ca circulație să se mute exclusiv pe Autostrada Transilvania. Efectele vor fi blocaj de trafic în Florești, Baciu și Bulevardul Muncii. 

De asemenea, centura Vâlcele Apahida va fi nefolosită, pentru că nu vor mai veni TIR -uri de la Turda.

TURDA va paraliza CLUJUL de azi. Destepti baietii de la Turda, au interzis complet traficul camioanelor si Tir-urilor prin Turda, sa se descurce Clujul cu ele... astfel tot traficul dinspre Alba, Targu Mures, este deviat pe autostrada cu iesire la Cluj. Sute sau chiar mii de camioane si tiruri vor tranzita Baciu, B-dul Muncii, daca vor trebui sa ajunga la BM, BN, Cluj ( Dezmir, Apahida etc ) Chiar si cei care vin dinspre Alba, daca vor sa ajunga la Valcele, trebuie sa intre la Turda pe autostrada, să iasă  la Mera, tranziteaza Baciu, B-dul Muncii, intra pe Centura la Dezmir si se intorc catre Valcele......Numai in Romania e posibil sa inchizi un oras intreg si sa faci ruta ocolitoare peste 150 km si sa mai si blochezi un oras cum e Clujul... Asa ceva nu e posibil”, anunță șoferii.

Aceștia au relatat pe un grup specializat în trafic că au avut astfel de probleme zilele trecute:

”Adevarat! Confirm! Ieri a intors politia locala toate camioanele ce voiau sa mearga spre Cluj N, Dej, BN, MM etc, nebuni...”

”Acuma au trecut 2 colegi si era locala acolo si a vrut sa-i intoarca, dar astia n-au oprit! No, ce-i drept asa am facut si ieri eu!”

”Multumim domnilor Boc, Tise care au facut legatura intre A3 si DN1 in zona Tureni!!! Mari oameni!!! Sa le dea Dumnezeu ani multi si zile”.

Se lucreaza la podul peste Aries de pe DN1 iesire din Turda inspre Alba/Mihai Viteazu astfel ca circulatia e restrictionata total pe acest sector”.

Comentarii Facebook