Tatăl unei fete transplantate de Lucan: ”I-am dat 500 - 1000 de mărci germane” - Detalii INCREDIBILE

 

Tatăl unei tinere care a beneficiat un transplant la Instititul de Urologie și Transplant Renal Cluj a dezvăluit că i-a dat circa 1.000 de mărci germane lui Mihai Lucan pentru operație.

 

Am făcut transplantă cu donator de la tata și a durat doar 3 ani și jumătate. În 1995 se făceau mai puține analize și transplantul a ținut o perioadă poate mai redusă”, a dezvăluit Delia.

 

Tânăra a spus că, în 1995, se făcea și o masă pentru medicii de la Institut, iar aceștia veneau și mâncau înainte de transplant. ”Le-am dat tuturor medicilor bani. Nu mai știu cât”, a spus Delia.

 

Tatăl acesteia, cel care a adus-o acum la Cluj, a povestit că le-a dat câte un plic tuturor medicilor. ”Am dat plicuri. În total cam 3000 de mărci germane. Profesorului Mihai Lucan i-am dat între 500 - 1000 de mărci germane. Nu mi-a cerut banii, dar așa se știa că trebuie să plătim. A luat banii”, a dezvăluit bărbatul.

 

El a povestit că medicii și asistentele participau la masa festivă cu ocazia transplantului, dar el era în salon operat. ”Veneau și mâncau ce cumpăram noi. Luam suc și mâncare. Noi nu participam că eram operați”, a mai spus acesta.

 

Declarațiile au fost făcute la conferința de presă susținută de Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, care a depus vineri dimineața o plângere penală împotriva Institutului de Urologie din Cluj, condus de profesorul Mihai Lucan.

 

Citește plângerea penală împotriva institutului lui Lucan: Arșinel nu a făcut o ZI de dializă și a primit un rinichi în TREI zile

Comentarii Facebook