Țâșnitoarele de apă din Cluj, pericol pentru copii: ”Și nici nu țâșnesc deloc/Îmi amintesc de WC-urile din trenuri în care băltește...ceva”-VIDEO


Țâșnitoarele de apă din Cluj, pericol pentru copii și nici nu țâșnesc deloc


Pe măsură ce temperaturile cresc, clujenii folosesc tot mai mult țâșnitoarele de apă din oraș și sunt tot mai nemulțumiți de modul în care funcționează acestea. 

Un clujean și-a exprimat nemulțumirea pe rețele de socializare atrăgând atenția asupra pericolelor pe care aceste țâșnitoare le reprezintă pentru copii.

"Nu doar că-s urâte și periculoase pentru copii cu marginea aia ascuțită, dar nici nu țâșnesc deloc. Îmi aduce aminte de closetele din vagoanele CFR, în care băltește...ceva. Sau în cel mai bun caz de o adăpătoare pentru oi", a scris el, subliniind ineficiența acestor dispozitive.

Omul a criticat designul acestor țâșnitoare încă de acum câteva luni, nu doar pentru lipsa de estetică, ci și pentru potențialul pericol pe care îl reprezintă. "Nu țâșnește apă, în schimb e foarte probabil să țâșnească sânge, cu această smart-țâșnitoare cu buton, cu muchii ascuțite la înălțimea unui cap de copil la 4-5 ani (când învață mai bine mersul pe bicicletă), plasată foarte inspirat fix lângă pista de biciclete/role pe Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian", a continuat el.

Locul de amplasare al țâșnitoarelor a fost, de asemenea, criticat fiind situate lângă pistele de biciclete și role, unde copiii sunt foarte activi. "Nu mai zic că nu e montată în boloBoc", a adăugat autorul postării, referindu-se la faptul că aceste țâșnitoare nu sunt instalate corect, agravând situația.

Internauții i-au răspuns fie aprobându-l , fie amintindu-i care ar fi scopul ”real” al achizițiilor de acest gen:

”Tu gândești greșit, din perspectiva utilizatorului, dar "mobilierele" ăstea publice nu-s concepute neapărat pentru a fi cât mai utile, cât mai ergonomice și bine făcute pentru folosul public, sunt concepute să fie fabricate la costuri cât mai mici și să iasă comisionul cât mai mare. Uită-te la tot ce e făcut de multă vreme încoace și o să vezi că e făcut cu minim de efort, gândire și manoperă, materiale cât mai ieftine”.

tasnitoare de apa 1.jpg

Comentarii Facebook