Mândri de el! Un pompier clujean și câinele lui au salvat o cățelușă rămasă captivă sub o casă/ Opt ore au săpat 6 metri de tunel -FOTO


Un erou cu patru labe și omul său: Citește povestea emoționantă a salvatorului Rareș Urs și a câinelui Max


Familia Urs are doi eroi, povestesc cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj:  Rareș Urs și câinele său, Max. Anul trecut, cei doi au participat împreună la o misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. De atunci, au devenit specialiști în intervenții dificile, răspunzând „prezent” de fiecare dată când este nevoie de ei.

Rareș Urs este unul dintre pompierii de bază ai Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Ieri, imediat ce și-a încheiat tura de serviciu, a primit un apel disperat de la un prieten apropiat.

„Rareș, n-am știut la cine să apelez! Maya, cățelul meu de vânătoare, a găsit o vizuină de vulpi sub fundația unei case și a intrat acolo. Nu mai poate ieși și nu-mi dau seama exact unde e. Doar o aud cum latră. Te rog să mă ajuți ori tu, ori colegii!”

Știind bine ce înseamnă legătura dintre om și câinele său, Rareș a ajuns în doar câteva minute pe șantierul casei din localitatea Popești, județul Cluj. Realizând că operațiunea va fi provocatoare, a cerut aprobarea comandantului său pentru a folosi o trusă de căutare, dotată cu cameră video și senzori de mișcare.

La fața locului, situația părea sumbră, dar Rareș nu s-a gândit nici măcar o clipă să renunțe. Folosind echipamentele cu senzori, a localizat cățelușa rămasă captivă sub fundația unei case.

„Trebuie să ne săpăm drumul spre ea, dar să avem grijă. Siguranța noastră e cea mai importantă!” le-a spus Rareș echipei de voluntari care se adunase în jurul său. „Rareș, nu putem să o pierdem! E cel mai bun câine de vânătoare al meu și va avea în curând pui!” a adăugat prietenul său, disperat.

„Nu vom pleca de aici până când nu o salvăm!” i-a răspuns Rareș cu fermitate.

Timp de opt ore, Rareș și oamenii inimoși din jurul său au săpat un tunel lung de șase metri. În ciuda dificultăților, la un moment dat, o rază de speranță a apărut. Rareș a pus lumina lanternei în direcția unde se afla cățelușa, văzându-i ochii cum licăreau.

„Băieți, o văd! Ajutați-mă să o scot!”

La ieșirea la suprafață, Maya era epuizată. Prietenul colegului nostru, fiind și medic veterinar, a dus-o de urgență la cabinet. Azi-dimineață, Rareș a primit vestea mult așteptată:

„Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!”


Iată povestea spusă de pompierii de ISU Cluj


”Plutonier adjutant șef Rareș Urs, felicitări! Ne mândrim cu tine și reprezinți un exemplu pentru mulți dintre noi! Aceasta este povestea unui erou cu patru labe și a omului său, care, împreună, demonstrează ce înseamnă adevărata dedicare și curaj
În familia Urs, există doi salvatori. Rareș și cățelul său, Max. Anul trecut au luat parte împreună la copleșitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenții dificile și răspund prezent oricând e nevoie de ei. La muncă, Rareș e unul dintre pompierii de bază ai Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Așa se face că ieri, când a ieșit din tura de serviciu, l-a sunat un prieten:
- Rareș, n-am știut la cine să apelez! Maya, cățelul meu de vânătoare, a găsit o vizuină de vulpi sub fundația unei case și a intrat acolo. Nu mai poate ieși și nu-mi dau seama exact unde e. Doar o aud cum latră. Te rog să mă ajuți ori tu, ori colegii!
Rareș știe ce înseamnă legătura dintre om și câinele său, iar în câteva minute a ajuns pe șantierul casei din localitatea Popești.
Și-a dat seama că operațiunea de salvare va fi provocatoare și a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video și senzori de mișcare. Când a sosit la fața locului, situația nu părea optimistă, însă Rareș nu s-a gândit în nicio clipă să renunțe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat cățelușa sub fundația de la garaj.
- Trebuie să ne săpăm drumul spre ea, dar să avem grijă. Siguranța noastră e cea mai importantă!
- Rareș, nu putem să o pierdem! E cel mai bun câine de vănătoare al meu și va avea în curând pui!
- Nu vom pleca de aici până când nu o salvăm!
Timp de opt ore, Rareș și oamenii inimoși din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de șase metri. Deși totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranță a apărut pe neașteptate. Rareș a pus lumina lanternei în direcția unde se afla cățelușa, văzându-i ochii cum licăreau.
- Băieți, o văd! Ajutați-mă să o scot!
La ieșirea la suprafață, cățelușa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e și medic veterinar de profesie, a dus-o de urgență la cabinet. Duminică dimineața l-a sunat și i-a dat vestea mult așteptată:
- Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!
Plutonier adjutant șef Rareș Urs, felicitări! Ne mândrim cu tine și reprezinți un exemplu pentru mulți dintre noi!”

Comentarii Facebook